Підтримати нас

Освітлення вулиць це не розкіш, а потреба

Автор статті
26 вересня 2018 13:15
800
Поширити:

У селищі Брилівка Виноградівської об’єднаної територіальної громади активні громадяни вже давно самі піклуються про свою безпеку та комфорт.

Брилівка одне з 7 населених пунктів Виноградівської ОТГ, де проживає третина населення всієї громади – 4200 осіб.

Нещодавно мешканці села разом з активістами та місцевою владою реалізували соціальний проект з освітлення вулиць. Наразі, вуличне освітлення є однією з найбільших проблем громад. Більшість сіл майже не освітлені. Мешканці села вирішили самі створити комфортні умови та взяти відповідальність за своє життя.

В рамках проекту  встановили 18 ліхтарів зовнішнього освітлення за кошти Британської Ради та 34 ліхтаря за кошти місцевого бюджету.

Ліхтарі встановлюються на засадах партнерства. Жителі отримують безкоштовно комплекти для вуличного освітлення, встановлення їх проводить комунальне підприємство, а сплачують за використану електроенергію самі мешканці. Такий підхід є вкрай ефективним, адже для встановлення такого ліхтаря не потрібні дозволи та технічна документація, які мають бути вразі централізованого освітлення. А місцевий бюджет економить сотні тисяч гривень на розробку технічної документації.

Проект реалізовано за фінансової підтримки Британської Ради в рамках проекту «Активні громадяни» та за підтримки Фонду «Об’єднання». 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ