Підтримати нас

“Оскар” за кращий фільм отримуватимуть лише найтолерантніші кінострічки

Автор статті
12 вересня 2020 05:00
899
Поширити:

Через три роки знаменита кінопремія "Оскар", номінантів якої щороку нагороджують у лютому, зазнає істотних змін.

Перш за все, нововведення торкнуться найпрестижнішої номінації - "Кращий фільм". Засновники зробили все, щоб, починаючи з 2024 року, на премію номінувалися і отримували її лише найбільш толерантні фільми.

Отже, про які ноу-хау йдеться?

По перше, один з головних героїв або героїв другого плану повинен бути темношкірим, азіатом, латиноамериканцем, жителем Близького Сходу або представником іншої етнічної групи. По-друге, не менш 30% акторського складу фільму повинні бути представлені жінками, етнічними представниками, членами ЛГБТ-спільноти або людьми з обмеженими можливостями. По-третє, основна тема картини повинна стосуватися расових, гендерних проблем або проблем людей з обмеженими можливостями. Нарешті, в якості стажистів, дистриб’юторів, керівників рекламної кампанії повинні бути кілька представників інших етнічних груп, жінок, членів ЛГБТ-спільноти.

«Стандарти розроблені для заохочення рівного представництва на екрані і за його межами, щоб краще відобразити різноманітність аудиторії, що йде в кіно», - йдеться в повідомленні Американської кіноакадемії.

Зазначається, що при розробці нових критеріїв використовувалися, зокрема, стандарти Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA).

Починаючи з 96-ї церемонії у 2024 році для отримання номінації на головну статуетку кінокартина повинна буде відповідати щонайменше двом з чотирьох представлених стандартів.

При цьому правила для решти номінацій «Оскара» зберігаються попередні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ