Підтримати нас

Осінні продукти, які будуть корисні здоров’ю

Автор статті
27 серпня 2019 16:00
663
Поширити:

Напередодні осіннього погіршення погоди і розгулу застуди фахівці радять налягати на овочі та фрукти – вони допоможуть зміцнити імунітет перед настанням важкого для здоров’я сезону.

Картопля. Скромна картопля є, мабуть, найдешевшим джерелом харчового калію, одного з найважливіших мінералів для здоров’я людини. Калій бере участь в регуляції рівня рідин, кров’яного тиску і нервової системи, при його нестачі можуть виникати як фізичні, так і психічні порушення.

За словами дієтологів з Університету Вашингтона, картопля дозволяє отримувати не тільки необхідний організму калій, але і вітамін C – один з кращих захисників імунітету. Головне – їсти картоплю не смаженою і без додаткових калорійних соусів.

Гарбуз. Чоловікам гарбуз приносить особливу користь, пов’язану з тим, що цей овоч зміцнює здоров’я передміхурової залози. Для жінок вживання гарбуза служить захистом від захворювань молочних залоз.

Гарбуз ефективно зміцнює імунітет. Вона є джерелом бета-каротину, заліза, магнію, кальцію, вітамінами груп B, K, C, E, PP і A, – всі ці корисні речовини можна отримати, якщо готувати гарбуз на пару, варити або запікати. Завдяки вживанню гарбуза зменшується рівень шкідливого холестерину в крові, зміцнюються м’язи, поліпшується стан шкіри, підвищується активність мозку.

Яблуко. Для здоров’я дуже корисні сорти яблук, що дозрівають восени, які практично аж до настання весни забезпечують організм вітамінами і клітковиною. Їх вживання робить міцніше імунний захист організму, покращує травлення, очищає від токсинів.

Згідно з наявними даними, люди, які регулярно їдять яблука, в середньому на 12% рідше страждають від захворювань судин і серця. Вчені відзначають, що у любителів яблук в організмі нижче рівень маркерів запалення.

Шипшина. Ця доступна ягода – ідеальний помічник у зміцненні імунітету. Шипшина є чудовим джерелом вітамінів, органічних кислот і ефірних олій, які дуже корисні для поліпшення самопочуття при гіпертонічній хворобі.

Дослідження, що проводилося вченими в Швеції, показало, що щоденне вживання напоїв на основі екстракту шипшини скорочує небезпеку розвитку діабету другого типу і серцево-судинних хвороб.

Буряк. Будучи дешевим і доступним продуктом харчування, буряк ефективно оздоровлює серце. Вміст у буряках певного співвідношення натрію і кальцію забезпечує нормальну циркуляцію крові і разом з цим – необхідне всім внутрішнім органам харчування. В буряку міститься більше 50% натрію і 5 % кальцію – саме в такій пропорції забезпечується краща розчинність кальцію в крові. Дана особливість засвоєння буряків позитивно впливає на стан кровоносних судин – вони стають краще захищеними від негативного процесу затвердіння судинної тканини, а також від підвищення артеріального тиску та інших порушень серцевої системи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ