Підтримати нас

Ошуканий пенсіонер та жорстоке вбивство: кримінальна хроніка Херсонщини

Автор статті
23 червня 2020 08:00
583
Поширити:

За інформацією відділу комунікації поліції Херсонської області, за минулу добу до підрозділів Національної поліції надійшло 765 заяв та повідомлень.

В області зареєстровано три дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких загинуло 4 особи та одна травмувалася. За порушення Правил дорожнього руху поліцейські склали 155 протоколів, з яких 20 - на водіїв за керування у нетверезому стані.

Фальшиві гроші замість справжніх

У чергову частинну Херсонського відділу поліції звернувся 92-річний житель Херсона. Пенсіонер розповів, що до нього прийшли дві невідомі жінки та представилися працівницями пенсійного фонду. Вони розповіли чоловікові, що наразі проходить обмін грошей на нові купюри та запропонували поміняти наявні у чоловіка заощадження. Довірливий пенсіонер погодився та передав шахрайкам 10 тисяч гривень та 900 доларів США, а натомість отримав фальшиві гроші.

За даним фактом проводиться перевірка.

Жорстоке вбивство фермера

У четвер, 18 червня, в поліцію надійшло повідомлення про зникнення на території Олешківського району 57-річного жителя Херсона. Його донька розповіла, що батько займається сільськогосподарським бізнесом і ще 14 червня на автомобілі поїхав у справах до свого компаньйона в село Виноградове. Після чого на телефонні дзвінки чоловік не відповідав. Спочатку донька не хвилювалася, адже батько і раніше на кілька діб їздив у справах. Коли п’яту добу поспіль він не вийшов на зв'язок, жінка звернулася в поліцію. 

Правоохоронці оголосили чоловіка в розшук та одразу почали проводити заходи для встановлення його місцеперебування. В першу чергу, опитали 39-річного компаньйона, до якого зниклий збирався поїхати. Чоловік підтвердив: товариш приїздив до нього 14 червня, але того ж дня поїхав. Також компаньйон сказав, що фермер збирався до Черкас закуповувати овочі. Оперативники відпрацювали цю версію, але вона не підтвердилася.

За добу поліцейські опитали колег зниклого, знайомих та родичів, перевірили відео з камер відеоспостереження, простеживши рух автомобіля херсонця. Але сліди чоловіка обривалися в Олешківському районі. Компаньйон зниклого потрапив під підозру, бо він плутався в свідченнях, нервував та своєю поведінкою демонстрував, що саме він причетний до зникнення чоловіка. Того ж дня він зізнався у  злочині.

Зі слів підозрюваного, фермер приїхав до нього та став вимагати гроші на ведення спільного бізнесу з вирощування та продажу овочів. Але він відмовився давати гроші і між чоловіками почалася сварка. Під час конфлікту зловмисник вистрілив у компаньйона з власної мисливської рушниці. Чоловік помер на місці. Тіло загиблого разом з його автомобілем зловмисник скинув у Північно-Кримський канал. Рушницю працівники поліції виявили за місцем проживання підозрюваного та направили зброю на експертизу.

Під час проведення слідчих дій чоловік показав місце, де втопив автомобіль. Діставали машину водолази ДСНС із залученням спецтехніки. Автівку виявили на дні каналу і  витягнули на поверхню. У салоні виявили тіло загиблого, під час огляду якого експерт виявив поранення голови. Остаточну причину смерті чоловіка має визначити судово-медична експертиза.   

Вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру в скоєнні кримінального правопорушення за ч.1 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ