Підтримати нас

Організатори розповіли про майбутнє святкування дня міста

Автор статті
11 вересня 2019 10:54
716
Поширити:

Напередодні  дня Херсона в міській раді провели прес-конференцію і детально розповіли про масштаб та концепт майбутнього святкування.

День міста цього року припадає на 14 вересня, коли і буде відзначатись 241 річниця від дня заснування міста.

Перший заступник мера Ігор Козаков підкреслив, що цього року хочуть максимально відійти від формальності: «Якомога менше пафосу, не буде ніяких стрічок чи чогось такого. Під час відкриття святкування 40 хвилин офіційних привітань, а решта це – карнавал».

Ігор Козаков та Сергій Кузнєцов: організатори багатообіцяюче розповідають про своє бачення майбутнього свята.

Організатори наголосили, що цьогорічне святкування уособлюватиме гасло – «Херсон – це Україна», тому без народних традицій не обійдеться в програму включено «ЕТНОфест», а на завершальний концерт запрошені україномовні музиканти. Ігор Козаков пояснює: «Була пропозиція в гала-концерт включити або україномовних, або англомовних артистів. Це була пропозиція, а все ж наше побажання виконали. Ми запросили тих авторів і виконавців, що спілкуються державною або англійською мовою».

Кожен район міста готується до 241 річниці Херсону по-своєму , але все має сплестись в єдину картину, про те, як це буде, розказують представники цих районів.

День міста в Херсоні стартує о 13:00 на площі біля міської ради і триватиме до самого вечора  не лише на головних вулицях міста, організатори готують різноманітні заходи для жителів всіх трьох районів Херсона. Цього року в програму свята вперше включать  урочисте нагородження і подяки для талановитих дітей та їх батьків.

P.S. Цей матеріал підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ