Підтримати нас

Опустелювання та посуха. В Україні посилюються процеси деградації земель

Автор статті
17 червня 2021 16:31
1,236
Поширити:

Сьогодні, 17 червня, міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою.

В останні роки ця дата стає все більш важливою та актуальною для України. Адже експерти свідчать: наша країна переходить до зони надвисоких температур, що негативно позначається на аграрному секторі. У найближчі 30-40 років, як стверджують вчені, на Україну чекає опустелювання величезних площ, які зараз все ще придатні для вирощування сільськогосподарських культур.

У Мінприроди повідомляють, що розорювання земель України є одним з найвищих у світі та становить трохи більше ніж 54% території. Це призводить до значного розвитку деградаційних процесів. 13 млн га сільськогосподарських угідь піддаються згубному впливу водної ерозії. Понад 6 млн га земель систематично піддаються вітровій ерозії. Ще 20 млн га охоплені пиловими бурями.

"Наша держава приєдналася до процесу встановлення і реалізації добровільних національних завдань по досягненню нейтрального рівня деградації земель. Така робота проводиться в рамках впровадження Цілей сталого розвитку та Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням", - прокоментував ситуацію голова Мінприроди Роман Абрамовський.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ