Підтримати нас

ОПОРА звернулась до поліції з приводу агітації голови Херсонської ОДА за кандидата від "Слуги народу"

Vgoru
Автор статті
28 жовтня 2021 13:00
993
Поширити:

Новопризначений голова Херсонської облдержадміністрації Геннадій Лагута під час його офіційного представлення у приміщенні ОДА агітував за кандидата у народні депутати від "Слуги народу" Сергія Козиря.

Трансляція відбувалася на сторінці Херсонської ОДА у Facebook.

Зокрема, під час свого представлення Геннадій Лагута сказав таке:

Тому я закликав усіх виборців й прошу 31 жовтня на довиборах до Верховної Ради по 184 округу прийти і проголосувати за єдиного кандидата від партії "Слуга народу" Сергія В’ячеславовича Козиря. Він не підведе. Він на своєму рівні, я на своїй новій посаді будемо служити Херсонщині, любити Херсонщину і все для неї робити.

Він також додав, як цитує далі ОПОРА: "Я впевнений, що результат нам відомий. Народним депутатом буде Сергій В’ячеславович Козир".

Відповідно до п. 2, 3 ч. 1 ст. 74 Закону участь у передвиборчій агітації, зазначає ОПОРА, забороняється у робочий час посадовим і службовим особам органів органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати. 

Поряд з цим, частиною 4 статті 74 цього ж закону забороняється проведення агітаційних заходів під час проведення заходів, організованих органами влади та місцевого самоврядування.

Згідно з частиною 22 цієї ж статті кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборчої агітації службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу, а також залучати для передвиборчої агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов'язаної з проведенням передвиборчої агітації. 

З огляду на те, що захід був організований обласною державною адміністрацією та відбувався в її приміщенні, прямі заклики підтримати одного з кандидатів з вуст новопризначеного очільника держадміністрації мають всі ознаки передвиборної агітації, що здійснюється з використанням ресурсів за місцем роботи. Такі дії посадовця можуть мати ознаки складу адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 212-10 КУПАП, - зазначив юридичний радник ОПОРИ Павло Романюк.

На головному фото:  Новопризначений голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута під час його офіційного представлення. Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ