Підтримати нас

ООН обіцяє домовитися з рф про відкриття 26 березня гумкоридору в Херсон

Vgoru
Автор статті
25 березня 2022 17:00
2,524
Поширити:

ООН обіцяє на 26 березня домовитися з росіянами про відкриття гуманітарного коридору в Херсон, аби завезти туди медикаменти та продукти.

Про це сказала віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На завтра ООН обіцяє, що домовиться з росіянами по відкриття для ООН, для їхніх автівок гуманітарного коридору, і вони обіцяють завезти туди медикаменти і продукти. Побачимо, як це спрацює, бо нам поки що не вдавалося відкрити коридор на Херсон», - сказала вона. 

Верещук наголосила, що також планується створення гуманітарних коридорів у населені пункти Київської, Чернігівської та Херсонської областей.

Вона уточнила, що російські війська не допускають автобуси для евакуації у Маріуполь: люди змушені або на своїх автівках, або пішки долати 10 і більше кілометрів.

«Для хворих і старших людей чи для дітей дуже важко. Очевидно, що вони не можуть дістатися пішки до Мангуша, де ми могли б взяти їх в автобуси, або навіть до Бердянська. Це фактично неможливо», - підкреслила Верещук.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ