Підтримати нас

Олег Млинарич намагається уникнути вироку

Автор статті
14 липня 2021 14:00
1,216
Поширити:

Національна агенція з питань запобігання корупції (НАЗК) звинувачує першого заступника Головного державного інспектора з охорони навколишнього середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області, юридична адреса: Херсон, пров. Козацький,10) Олега Млинарича у сумісництві державної посади і ведення бізнесу. Справу розглядає Херсонський міський суд, але службовець уникає засідань.

Олег Млинарич став першим заступником начальника інспекції Державної екологічної інспекції Південного округу 1 березня 2021 року. До призначення на посаду він займався бізнесом - на нього було зареєстровано декілька підприємств, одне з яких займається гуртовою торгівлею продовольчих товарів.

Ставши службовцем, Олег Млинарич мав передати права власності та корпоративні права іншим особам.

Але НАЗК, перевіривши екоінспектора, виявила, що він продовжив займатися своїм бізнесом - не вийшов зі складу правління.

На службовця склали адміністративний протокол за статтею 172-4 КУпАП (порушення правил сумісництва державної і підприємницької діяльності). Санкція статті передбачає штраф від 5100 до 8500 грн, а також конфіскацію отриманого доходу від підприємницької діяльності чи винагороди від роботи за сумісництвом. Крім того, вирок за цією статтею - “чорна пляма” на репутації для будь-якого представника влади, адже це звинувачення у корупції.

За процедурами, суд має розглянути матеріали та встигнути прийняти рішення у тримісячний термін з моменту складання протоколу. Інакше справа просто закривається за закінченням терміну притягнення до відповідальності.

Суддя Херсонського міського суду Марія Рябцева, яка розглядає матеріали справи, вже декілька разів призначала слухання (на 04.06.2021, 11.06.2021, 01.07.2021), однак за клопотанням обвинуваченого вимушено переносила засідання: то службовець хворів, то перебував у відрядження, то його адвокат виступав на іншому процесі.

А тим часом термін притягнення Млинарича до відповідальності невпинно спливав.

Тому прокуратура звернулася до суду з клопотання “заморозити” строк розгляду цієї справи до появи підсудного у залі суду.

І суддя Марія Рябцева ухвалила: зупинити строк на підставі ч. 4 ст. 277 Кодексу України про адмінправопорушення (строк розгляду адміністративних справ про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, зупиняється судом у разі якщо особа, щодо якої складено протокол про таке правопорушення, умисно ухиляється від явки до суду або з поважних причин не може туди з'явитися).

Тож відповідальність чекатиме на Олега Млинарича.

Фото зі сторінки Олега Млинарича у Фейсбук

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ