Підтримати нас

Окупанти змушують аграріїв віддавати городину майже задарма

Vgoru
Автор статті
14 червня 2022 18:38
813
Поширити:

Більша частина врожаю йде до закупників з Криму та Росії. 

"Єдина можливість допомогти аграріям з Херсонщини – звільнити область від військових РФ" — передає слова голови облради Олександра Самойленко Суспільне.

За його словами, аграріїв подекуди змушують здавати свою продукцію за 10% від роздрібної ціни.

"У Каховському районі військові РФ вимагають від підприємців віддавати до 70 % продукцію, яка вирощена або зберігається, заготівельникам з Криму або Росії. Така ціна не компенсує навіть те, що вкладено в цю продукцію", - каже голова облради.

Один з фермерів Херсонщини говорить, що в основному такі вимоги ставлять до великих сільськогосподарських підприємств, які мають 1000 та більше гектарів.

 

 

Свою продукцію всім сільгоспвиробникам доводиться продавати дешево.

Як вважає Самойленко, ситуація склалася через те, що Херсон закритий повністю для виїзду і в‘їзду. Тому зараз реалізація продуктів ранніх овочів і фруктів неможлива.

"На превеликий жаль, ні зеленого, ні будь-будь-якого кольору коридори, які ми намагалися створити між окупованою Херсонщиною та Україною, не працює", - розказує Олександр Самойленко.

Тим часом, на російських телеканалах показують, як вивезені з Херсонщини овочі продають задешево в Криму, називаючи це "соціальними цінами".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ