Підтримати нас

Окупанти захопили церкву св. Варвари у Херсоні

Vgoru
Автор статті
01 вересня 2022 11:15
430
Поширити:

20 серпня до церкви св. Варвари УПЦ КП, що на території херсонської міської клінічної лікарні ім.А. і О.Тропіних прийшли військові рф і лікарка-колобарантка ірина свірідова і попросили звільнити приміщення. 

Про це Суспільному розповів керівник соціального служіння в ПЦУ, керівник громадської організації "Елеос-Україна", отець Сергій Дмитрієв.

"ірина свірідова сказала, що вона нічого не може зробити, їй дали наказ. Єдине, що вона зробила, це те, що нам дозволили все забрати і у нас не відібрали ікони. Термін на вивезення дали два дні. Лікарка-колобарантка заявила, що лікарняний комплекс ім. Тропіних юридично перейшов на російське законодавство, і тому чинний договір про перебування громади в церковній будівлі анульовано", - говорить Сергій Дмитрієв.

До храму приходили кілька разів. Священник московського патріархату (ім’я і прізвище невідомі. Особистість встановлюють, каже Сергій Дмитрієв) хотів проводити там свої служби. Парафіяни попросили указ керуючого херсонської єпархії московського патріархату, тобто їхнього єпископа. Такого наказу не було.

"Московський очільник не дав такий наказ тому священнику. Цей священник без дозволу свого керівництва, захоплює цей храм. Сам же митрополит Херсонський і Таврічеський Іван Сіопка в серпні виїхав з Херсона", - повідомив отець Сергій.

Церкву на території лікарні на початку 2000-их заснувала православна громада. Побудували вхід із дзвіницею. При храмі діяв Центр соціальної допомоги, підтримку могли отримати алко-, наркозалежні, ВІЛ-інфіковані та безхатченки, каже о. Сергій Дмитрієв.

 

"Зрозуміло, що українська церква їм заважає і вона їм не потрібна. Це реальне захоплення храму священниками московського патріархату. Якщо Херсон не буде звільнений, то вони будуть забирати все, релігійної свободи на окупованій території не буде. Не буде жодної релігійної організації, яка службу веде українською, має проукраїнську позицію і підтримує український народ. Там місце є тільки російській пропаганді і московському патріархату. Ніякої толерантності у них не буде до будь-якої конфесії", - розповів священник.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ