Підтримати нас

Окупанти грабують аграріїв Херсонщини — Бутрій

Vgoru
Автор статті
16 липня 2022 07:09
855
Поширити:

Все, що відбувається в аграрному секторі окупованої Херсонщини, — відвертий грабунок.

Про це розповів Суспільному тимчасовий виконувач обов'язків голови Херсонської облдержадміністрації Дмитро Бутрій.

Внаслідок окупації військовими рф сільгосппродукція залишається в області або ж вивозиться до Криму за низькою ціною. Виконувач обов’язків начальника ОВА говорить, що з аграрним сектором "відверта біда". Багато сільгоспвиробників зазнали тортур і катувань, і їх змушували вивозити продукцію до окупованого півострова.

За словами Дмитра Бутрія, є й ті, хто погодились співпрацювати, і вони відповідатимуть за свої дії. Деяким власникам сільгосппідприємств довелось виїхати з окупації.

"Я знаю людей, які сильно постраждали. Військові рф заїжджали і у тих, хто відмовлявся, просто розстрілювали техніку з кулеметів. Я розмовляв із одним, його побили, переламали ребра, людина ледве вижила. Окупанти розграбовували елеватори, і машини просто колонами йшли на Крим. Серйозна частина врожаю просто знищена, заміновані поля, велика кількість пожеж", - сказав Дмитро Бутрій.

За його словами, ціна за зернові, яку пропонують "ділки" окупаційної влади аграріям, не покриває витрат. Аграрії просто працюють "в мінус". Така ж ситуація зі збутом плодово-овочевої продукції.

"Вони також за безцінь забирали все в людей. Продукція привозилася в Крим і роздавалась там як соціальна допомога. Все було вкрадене в наших людей, підприємців. Багато хто з цих людей, тепличники, їздили на територію Криму, міняли все на ліки, на інші продукти", - розповів т.в.о. начальника ОВА.

Аграріїв Херсонщини змушують проходити фейкову "реєстрацію" від гауляйтерів, продовжив Дмитро Бутрій. Знаходяться "підприємливі люди", які починають заробляти на продажу вкраденої дніпровської води з Північнокримського каналу.

"Сьогодні в день крадеться сотні тисяч кубометрів води. І я вам скажу, що там є ділки, які починають на цьому заробляти. Є заяви пропагандистів, що вони збираються розвивати економіку. Це все відвертий фейк, вся інформація спростовує це. Це відвертий грабунок нашої області, наших аграріїв", - сказав Дмитро Бутрій.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ