Підтримати нас

Окупаційна влада хоче вкрасти цьогорічний врожай Херсонщини

Vgoru
Автор статті
31 травня 2022 17:25
576
Поширити:

Так звана "влада" на Херсонщині оголосила про свій намір зібрати врожай озимих зернових. Вже домовилися про вивезення до Російської Федерації. Зерно, яке було зібрано в області раніше, окупаційна влада почала вже вивозити до Криму.

За словами голови Херсонської облради Олександра Самойленка всі озимі на полях області зійшли і є непогані перспективи врожаю цих культур, пише Суспільне.

"Окупанти захопили майже всі хлібоприймальні пункти. Це елеватори, які знаходяться на території Херсонської області. Повну кількість зерна, яка зберігається, ми не можемо сказати. Але з впевненістю можемо сказати, що у великому обсязі вивозиться зерно на територію Криму та інших регіонів", - говорить Самойленко.

За словами фермера з Херсонщини, місцеві аграрії провели всі необхідні підготовчі роботи для гарного врожаю. Але зібрати його в області зараз проблематично.

"Дуже велика проблема – це комбайни для збирання, тому що на Херсонщині їх фактично немає. Не засіяними залишається близько 30 % полів. Але й ті, що посіяні, десь половина не доглядаються, вони заросли бур’янами, не поливаються та вражаються шкідниками", - розповів аграрій.

Фермер каже, врожай можна буде зібрати з третини полів на Херсонщині.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ