Підтримати нас

Окремі регіони України потрапили на карту найнебезпечніших куточків планети

Автор статті
04 грудня 2020 15:24
586
Поширити:

Експерти склали інтерактивну карту небезпеки країн для туристичних поїздок в 2021 році.

Карту підготували міжнародні фахівці в галузі медицини та безпеки International SOS. Укладачі сподіваються, що їх робота допоможе людям приймати поінформовані рішення щодо країн, які вони сподіваються відвідати у 2021 році.

Аналітики провели дослідження, з'ясувавши, що всього існує 14 країн «екстремального» ризику. До них відносяться: Афганістан, Ємен, Сирія, Лівія, Малі, Сомалі, Південний Судан і Центральноафриканська Республіка, Єгипет, а також частини Нігерії, Демократичної Республіки Конго, Пакистану, Іраку та України.

Держави оцінювалися за кількома критеріями - з точки зору політичної нестабільності (ймовірність тероризму, мітингів, заворушень і воєн), соціальних хвилювань (включно з релігійним, це також общинне та етнічне насильство), а також кількості злочинів насильницького характеру і дрібного хуліганства.

Також аналітики враховували надійність транспортної інфраструктури, ефективність служб безпеки і екстрених служб, вразливість територій до стихійних лих.

П'ятірку найнебезпечніших місць для відвідування у 2021 році складають Лівія, Сирія, Афганістан, Ірак і Центральноафриканська Республіка.

А найбезпечніші місця - Гренландія, Швейцарія, Словенія, Норвегія, Фінляндія та Данія, а також острівні країни -  Кабо-Верде, Ангілья, Теркс і Кайкос.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ