Підтримати нас

Оголошено підозру ДНРівцю, котрий викрав та погрожував вбивством журналісту з Каховки

Vgoru
Автор статті
10 червня 2022 08:59
1,048
Поширити:

За даними слідства, у тимчасово окупованій Каховці так званий «радник голови ДНР» Валентин Мотузенко віддав наказ про викрадення журналіста газети “Новий день” Олега Батуріна за його проукраїнську позицію. Зловмисник діяв за попередньою змовою з головою незаконно сформованої так званої «Новокаховської військово-цивільної адміністрації» Володимиром Леонтьєвим.

Підконтрольні «раднику» військовослужбовці рф викрали журналіста біля автостанції у місті Каховка та упродовж тижня силою утримували у приміщенні захопленого Каховського районного відділу поліції, що розташований у Новій Каховці.

Зловмисники били журналіста та погрожували вбивством за висвітлювання дій окупантів на Херсонщині. Перебуваючи в полоні Олег Батурін впізнав двох катів, про що повідомив на сторінці у Фейсбук 29 квітня.

Нині слідчі зібрали достатньо доказів злочинної діяльності ДНРівця та за процесуального керівництва обласної прокуратури заочно повідомили йому про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб.

Валентин Іванович Мотузенко, "генерал-майор "днр", вважається засновником батальйону "Кальмиус", радник голови "днр", член "союза добровольцев донбасса". Місце народження - Новопавлівка, Волноваського району, Донецька область, 18 травня 1964 року.

За даними Олега Батуріна, Мотузенко "знімав" міського голову Каховки Віталія Немерця 1 квітня і всім представлявся як "атаман иванович из Донецка". Повну розповідь Олега Батуріна про викрадення та перебування у полоні дивіться у подкасті “Говори/слухай”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ