Підтримати нас

Оформлення закордонного паспорту: контррозвідка затримала у Херсоні співробітницю «МДБ ДНР»

Автор статті
25 березня 2018 10:30
551
Поширити:

У Херсоні українська контррозвідка затримала «офіцера» так званих спецслужб «ДНР». Це жінка, історія діяльності якої пов’язана з Кримом і Донбасом, де вона пропагувала «русскій мір» і вербувала жителів окупованих територій і збройних бандформувань бойовиків.

Про це йдеться в сюжеті одного з телеканалів, – повідомляє glavcom.ua.

Після затримання жінка зізналася, що приїхала на підконтрольну Україні територію, щоб оформити закордонний паспорт

Еліна Борозенна – «молодший лейтенант» так званого міністерства держбезпеки «ДНР». Після затримання вона зізналася, що займалася «інформаційною підтримкою ідей «ДНР». Жінка каже, що працювати на «спецслужбу» бойовиків її переконав чоловік, Іван Борозенний – колишній офіцер МВС України в Криму, котрий зрадив присязі і став агентом ФСБ.

Зазначається, що нові роботодавці направили зрадника з анексованого півострова до Донецька – на підсилення каральних структур окупантів. Результатом роботи сімейного підряду стали численні агітки, які мали б переконати населення вступати до лав збройних формувань окупантів. Зокрема, й такі: «Чоловіки, що воюють за Новоросію! Подаруйте своїм жінкам на 8 березня не букет квітів, а букет свіжезрізаних шевронів. Ні ріжте вуха, зрізайте шеврони!».

Однак така ненависть до «київської хунти» не завадила дівчині приїхати на підконтрольну територію, аби оформити закордонний паспорт, додає видання.

«Скажімо так, він відкриває можливості більш широкі, спрощує процедури переміщення», – пояснила Борозенна. За її словами, серед бойовиків чимало таких, хто так саме, як вона, отримує чи то вже отримав українські документи. Це підтверджує й українська контррозвідка.

Як повідомлялось раніше, у середу працівники Служби безпеки України та прокуратури затримали у Херсоні колишнього бойовика так званої республіканської гвардії «ДНР».

До слова, у Донецькій області з початку 2018 року поліція викрила 55 бойовиків, 46 із них були затримані.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ