Підтримати нас

Однокласники зацькували британську екоактивістку через збір сміття

Автор статті
02 жовтня 2019 13:27
833
Поширити:

У Британії 13-річна екоактивістка Надія Спаркс була змушена змінити школу, адже стала жертвою цькування та нападів однолітків через те, що збирала сміття. 

Надія стала відома в Британії наприкінці 2018 року, коли про неї написали місцеві ЗМІ. Дівчина щоранку прокидалася на годину раніше, щоб дорогою до школи зібрати сміття, повідомляє BBC.

Спочатку вона розповідала про свою активність у соціальних мережах, а згодом стала послом Всесвітнього фонду дикої природи. Вона також отримала нагороду від прем’єр-міністерки Великої Британії Терези Мей.

“Дуже важко змінити ставлення підлітків (до проблем екології. – Ред.). Надя хотіла створити групу, щоб об’єднати всіх, і вона це зробила: з нею зв’язалися люди з усього світу. Ми неймовірно пишаємося нею”, – розповідала в інтерв’ю журналістам мати дівчинки Паула Спаркс. 

Однак активність британки стала причиною цькування з боку однолітків, які дали їй прізвисько Trash Girl (Сміттєва дівчинка. – Ред.). Батьки кажуть, що підлітки не тільки словесно ображали їхню доньку, але й били та навіть погрожували ножем. На випадки цькування реагувала місцева поліція, проте адміністрація школи не допомагала боротися з кривдниками.

Через булінг сім’я Спаркс була змушена перевести Надію до іншої школи, яка розташована приблизно за 11 миль від її будинку. Незважаючи на це, юна активістка вже запевнила журналістів, що не збирається припиняти свою діяльність зі збору сміття.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ