Підтримати нас

Новий Трудовий кодекс: яких прав роботодавці хочуть позбавити українців

Автор статті
14 серпня 2019 12:29
762
Поширити:

Українцям готують нову редакцію Кодексу законів про працю. Роботодавці вважають, що документ дещо застарів. 

Тому експерти ринку розробляють конкретні пропозиції для його удосконалення. Проект нового Трудового Кодексу обговорюють з обраними народними депутатами, передає сайт "Gazeta.ua".

Так, у новому проекті закону пропонується позбавити профспілки права погоджувати звільнення працівника, залишивши їм тільки можливість надавати рекомендації.

Серед інших пропозицій у Федерації роботодавців хочуть прибрати норми, які передбачають вирішення спірних питань на користь співробітника. Окрім того, пропонують урізати частину пільг, ввести рівність між співробітником та працівником, а також створити умови для боротьби з неоформленою зайнятістю.

"Вирішили, що новий проект Трудового Кодексу повинен стати гнучким і динамічним інструментом регулювання сучасних трудових відносин відповідно до потреб ринку праці, підвищення інвестиційної привабливості економіки України", – заявили в організації.

Проект Кодексу законів про працю (КЗпП) в першому читанні прийняли у Верховні Раді ще кілька років тому. Днями Європейська бізнес-асоціація розробила поправки до документу.

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ