Підтримати нас

Новокаховська ОТГ може поповнитися двома громадами

Автор статті
26 жовтня 2019 13:19
971
Поширити:

У п’ятницю, 25 жовтня, у Новій Каховці відбулася 72 позачергова сесія міської ради. В її роботі взяли участь 25 депутатів із 36. Вони розглянули питання про приєднання до Новокаховської ОТГ громад Малої Каховки та Козацького.

Попередньо депутати Малої Каховки та Новокаховської ОТГ на своїх сесіях уже погодили приєднання села до міської громади. Після цього, згідно з процедурою, вони мають затвердити проект рішення про приєднання та направити його до облдержадміністрації на погодження (тобто на перевірку, що дотримано вимоги законодавства про децентралізацію).

Тож на сесії у п’ятницю, 25 жовтня,  новокаховські депутати  голосували за схвалення проєкту рішення про добровільне приєднання Малокаховської сільської територіальної громади до Новокаховської міської  громади.  Депутати одностайно висловилися «за». Тепер проект рішення  відправлять до обласної держадміністрації  для експертного позитивного висновку.

А Козацька селищна громада почала процедуру пізніше, ніж сусіди. Тому на сесії поки що стояло питання «Про надання згоди на добровільне приєднання Козацької селищної територіальної громади до Новокаховської міської територіальної громади». Перед прийняттям рішення про позицію депутатського корпусу і громади розповів селищний голова Козацького Андрій Чирко:

«У нас відбулися громадські слухання, і громада підтримала  пропозицію про приєднання до Нової Каховки. Це питання  винесли на сесію Козацької селищної ради і 22 жовтня депутати більшістю голосів теж підтримали рішення про приєднання до Нової Каховки та звернулися до Новокаховської міської ради з проханням розглянути це питання».

Новокаховські депутати теж одностайно  підтримали це рішення.

Залишилося провести ще дві сесії: Козацької селищної ради та Новокаховської міської ради, щоб затвердити та направити проєкт рішення про приєднання на висновок до Херсонської ОДА.

«Треба поквапитися, щоб наступний бюджетний рік ми змогли розпочати вже всі разом», — прокоментував міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

P.S. Виготовлення цього матеріалу в рамках проекту «Місцева демократія» стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ