Підтримати нас

Новий закон про водний транспорт

Vgoru
Автор статті
31 грудня 2020 08:00
934
Поширити:

Учора, 30 грудня, Володимир Зеленський підписав закон про внутрішній водний транспорт, який вводить держрегулювання  у цій сфері та встановлює відповідальність судновласників за порушення.

За порушення законодавства судновласникам загрожують штрафи,  повідомляє Офіс президента.

За перевантаження судна, вихід у рейс без суднових документів або вихід судна, яке не відповідає встановленим вимогам, загрожує штраф — 51 тисяча гривень (3 тисячі неоподатковуваних мінімумів). На цю ж суму оштрафують власників річкових портів за діяльність без внесення до Реєстру обʼєктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту.

За вихід судна, яке не зареєстроване або з несправним (відключеним) обладнанням, передбачено штраф у 85 тисяч гривень (5 тисяч мінімумів). Такий самий штраф загрожує судновласнику за рейс судна, в обладнання якого внесені недостовірні дані.

За перевезення судном вантажу без оформлення транспортного документа, якщо це передбачено законом або міжнародним договором, штраф — 1 тисяча неоподатковуваних мінімумів (17 тисяч гривень).

Штраф накладатиметься за кожне порушення.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій раніше заявляв, що закон дозволить збільшити вантажопотік до 30 мільйонів тонн на рік з економічним ефектом для держави до 13-16 мільярдів гривень щороку, а також покращити конкуренцію на ринку та збільшити інвестиції.

За його словами, новий закон дозволить:

  • перевести частину вантажу з автошляхів на річку, а відтак значно розвантажити дороги і зменшити витрати на їх ремонт. Для прикладу, 1 мільйон тонн вантажів, перевезених річкою і перенаправлених з наземного транспорту, зменшує витрати на ремонт доріг на 1 мільярд гривень протягом чотирьох років;

  • використовувати потужності Дніпра не на 10%, як зараз, а на повну;

  • створити Держфонд розвитку внутрішніх водних шляхів для забезпечення належного технічного стану судноплавних шлюзів на Дніпрі;

  • забезпечити розвиток пасажирських річкових перевезень, зокрема міжнародних;

  • стимулювати суднобудування і відновлення українських підприємств;

  • лібералізувати ринок, допустивши судна під іноземним прапором, і стимулювати міжнародну торгівлю;

  • спростити адміністративні процедури при реєстрації суден та видачі кваліфікаційних документів.

Закон набуде чинності 1 січня 2022 року, однак деякі його статті — лише через три роки з дня опублікування документа.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ