Підтримати нас

Нові ліки від COVID можуть дати миттєвий імунітет

Vgoru
Автор статті
28 грудня 2020 14:00
1,010
Поширити:

У Великобританії вчені з Університету коледжу Лондона (UCLH) випробовують новий препарат проти коронавірусу Storm Chaser. Ці ліки потенційно можуть дати миттєвий імунітет від COVID-19.

Даний препарат розроблений вченими UCLH спільно з фармацевтичною компанією Astrazeneca, яка раніше випустила свою вакцину від коронавірусую, повідомляє The Guardian.

Вчені сподіваються, що препарат буде мати суміш антитіл і буде здатний захищати від COVID-19 від 6 до 12 місяців. Учасникам випробувань ліки вводять у вигляді двох доз. У разі схвалення препарат зможе забезпечити імунітет до COVID-19 вже протягом восьми днів, тоді як нинішнім вакцинам для цього необхідно близько місяця.

У Британії сподіваються, що препарат стане доступним уже в березні або квітні 2021 року. Поки Storm Chaser знаходиться на першій фазі клінічних випробувань на людях. Ліки ввели десяти добровольцям.

Нагадаємо, у Британії планують з 4 січня почати вакцинацію проти коронавірусу препаратом компанії Astrazeneca. Також повідомлялося, що країни Євросоюзу в неділю приступають до масової вакцинації населення від COVID-19 препаратом компаній Pfizer і BioNTech.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ