Підтримати нас

Нова українська школа змінить метод вивчення іноземних мов

Автор статті
30 жовтня 2019 10:32
799
Поширити:

Міністерство освіти запроваджує системний підхід щодо вивчення іноземних мов у Новій українській школі. Розробити план допомагали міністерству представники іноземних інституцій в Україні.

Спільне засідання провели у вівторок, 29 жовтня, повідомляє "Інтерфакс Україна"

"Недостатньо змінити тільки стандарти, внести точкові зміни до програми, підготувати нові підручники з новими підходами або провести якісь тренінги для вчителів", – заявила представниця Міносвіти Оксана Коваленко.

За словами Оксани Коваленко, лише системна реалізація всіх пунктів даватиме результат.

Коваленко наголосила, що основним завданням було також зорієнтувати освітнє співтовариство на те, що іноземна мова - це не тільки знання, а й уміння, які дитина має представити суспільству після навчання в школі.

"Знання мов - це необхідність для того, щоб просуватися по життю, будувати кар'єру, бути мобільним, відкривати для себе світ", - додала Коваленко.

Найважливішою проблемою, яку треба вирішити, це підготовка кваліфікованих вчителів. Саме вишкіл вчорашніх випускників вишів впроваджуватимуть найближчим часом. Допомогти освоїти сучасні технології, підходи й методику викладання іноземних мов, які є єдиними в усьому світі повинні іноземні фахівці.

Британська рада вже підготувала 17 тисяч вчителів англійської мови відповідно до нової методології у співпраці з колегами з Французького інституту та Гете-інституту Goethe-Institut (Німеччина).

"У цій реформі ми зосереджуємося не тільки на умовах і цілях, а на потребах дітей. Нова українська школа робить акцент на ідеї того, що необхідно допомогти всім дітям вчитися... Цей акцент на потреби дітей є дуже важливим", - сказав у свою чергу аташе з питань співробітництва в галузі французької мови Посольства Франції в Україні Фабріс Пето.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ