Підтримати нас

Нова пам’ятна монета

Vgoru
Автор статті
17 листопада 2020 16:23
960
Поширити:

"Державна прикордонна служба України" – так називається нова пам’ятна монета, яку вводить в обіг Національний банк України.

У пресслужбі Нацбанку повідомили, що виготовлятимуть монету номіналом 10 грн зі сплаву на основі цинку. Тираж становитиме 1 млн шт.

На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, під ним напис Україна; у центрі – емблему Державної прикордонної служби України; внизу написи - 10 /гривень/2020; стилізовані гілки: лаврова (праворуч), калинова (ліворуч). Логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України розміщено внизу ліворуч.

 На реверсі монети: вгорі написи – Державна/прикордонна/служба України. Під ними – обрис карти України, внизу – символічний прикордонний стовп, праворуч і ліворуч – композиції, що символізують діяльність Державної прикордонної служби в повітрі, на суші і на морі.

 Монета присвячена правоохоронному органу спеціального призначення, який забезпечує недоторканність державного кордону та охорону суверенних прав України в її прилеглій зоні та виключній (морській) економічній зоні.

Пам'ятну монету "Андрій Ромоданов" номіналом 2 гривні ввели у обіг 2 листопада.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ