Підтримати нас

Німецькі екологи хочуть через суд заборонити будівництво Nord Stream 2

Автор статті
11 травня 2018 17:21
632
Поширити:

У Німеччині екологічне об'єднання Nabu добивається судового рішення, щоб не допустити запланованого на 15 травня початку робіт з будівництва газопроводу Nord Stream 2 на ділянці в Грайфсвальдській затоці, повідомляє DW.

"Nabu зробило запит у Верховному адміністративному суді Грайфсвальда проміжної постанови, щоб дати суду можливість прийняти рішення щодо позову проти будівництва газопроводу ще до 15 травня, повідомило екологічне об'єднання в п'ятницю, 11 травня", - йдеться у повідомленні.

Компанія Nord Stream 2 має намір 15 травня почати екскаваторні роботи в Грайфсвальдській затоці. Nabu ще в лютому звернулося до суду з проханням винести окрему ухвалу проти дозволу на будівництво Nord Stream 2, виданого Гірничим управлінням міста Штральзунд. Глава Nabu Лайф Міллер заявив, що компанія Nord Stream 2 намагається поставити екологів перед фактом і тим самим "розтоптати ногами не лише захист моря і клімату, а й право екологів на подавання позовів".

У Nabu впевнені, що будівництво Nord Stream 2 завдасть "непоправної шкоди слабкій екосистемі". Екологи також вважають, що будівництво нового газопроводу зайве, оскільки в Європі недостатньо високий попит на російський газ.

Компанія Nord Stream 2 вже почала роботи з будівництва приймальної станції майбутнього газопроводу в околицях міста Лубмін. Дозвіл, виданий Гірничим управлінням Штральзунда, також дає змогу почати в середині травня екскаваторні роботи в Грайфсвальдській затоці, зазначили в компанії, додавши: "Якщо погана погода не завадить, то ці плани будуть реалізовані".

У компанії також зазначили, що Гірниче управління Штральзунда видало дозвіл на будівництво, упевнившись в екологічній нешкідливості робіт з будівництва Nord Stream 2.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ