Підтримати нас

Німеччина допоможе Харківщині з реабілітацією дітей-переселенців

Автор статті
09 червня 2016 11:15
665
Поширити:

Уряд Німеччини впровадив у Харківській області програму з надання психологічної підтримки дітям та підліткам-переселенцям.

 

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це на прес-конференції повідомив керівник проекту "Психологічна підтримка і робота з конфліктами" Олександр Отто. За його словами, проект реалізується з 22 квітня, у рамках однієї з програм уряду Німеччини з допомоги Україні через організацію GIZ.

"Головна мета нашої програми - підтримка громад, які приймають біженців та підтримка біженців у трьох областях України - Запорізькій, Дніпропетровській і Харківській", - зазначив Отто.

За його словами, до реалізації проекту залучають місцеве населення.

"Ми хочемо реалізовувати наші проекти не тільки в Харкові, але і в інших містах Харківської області, тому нас дуже зацікавила співпраця із (волонтерською організацією – Ред.) "Станцією Харків", які давно працюють не тільки в Харкові а й в інших пунктах Харківської області", - зазначив проджект-менеджер в місті Харкові Давид Фюхтйоханн.

За словами голови правління Громадської організації "Волонтерська ініціатива "Станція Харків" Аліси Веньовцевої, у минулому році волонтери "Станції Харків" організували чотири регіональних центри допомоги дітям.

"Зараз, коли у нас є великий проект, розрахований на шість місяців (проходить в Харкові, Ізюмі, Куп'янську, Барвінковому і Балаклії – Ред.), у нас з'явилася можливість акумулювати той досвід, який ми зібрали, і розширити нашу діяльність, зробити її системною", - розповіла Координатор проекту від громадської організації "Волонтерська ініціатива "Станція Харків" Олена Вінник.

Вона зазначила, що у всіх пунктах допомоги наявні дитячі кімнати, де працюють психологи, репетитори, логопеди. Організовані гуртки за інтересами, проводяться майстер-класи, на яких діти можуть розвивати свої творчі здібності. "Тільки за півтора місяці у нас у різних формах занять брали участь 1 686 дітей", - зазначила Вінник.

За її словами, на реалізацію проекту виділено понад 2 млн грн на півроку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ