Підтримати нас

«Нічний патруль» прибрали, однак пильнувати не перестали

Автор статті
17 серпня 2018 07:32
1,185
Поширити:

Лучани, які протягом трьох років виходили вночі патрулювати, нарешті відпочивають.

Після встановлення відеоспостереження у селі Лучки, що на Полтавщині, скасували нічне патрулювання.  Про це команді проекту «Шерифи для нових громад» розповіла сільська голова Наталія Камінська. Однак жителі села завжди насторожі – чужинців «бачать за версту».

  • Як встановили відеокамери, так одразу й розпустили наш патруль. Але все одно: якщо хтось у село незнайомий заїжджає – одразу мені телефонують. Говорять: «Ось там чужий ходить, щось робить». А я вже їду, з’ясовую, хто то.

Наталія Камінська сільська голова села Лучки

Відтоді, як у селі з’явилися відеокамери, а нічні чергування скасували – у Лучках крадіжок не було. Щоправда, одного разу завдяки відеоспостереженню вдалося знайти корову-втікачку.

  • Крадіжок не було. Єдине, що було – просили люди знайти корову, яка втекла. Подивитися на відео, куди вона пішла. Знайшли. Вирвалася з двору – побігла на ферму. А так нічого серйозного.

У квітні 2018 у Лучках встановили 8 камер відеоспостереження.

Маленьке село продовжує розвиватися та дбати про свою безпеку і комфорт. Так, у населеному пункті вже провели інтернет - біля клубу тепер є безкоштовний Wi-Fi.

Нагадаємо, у Лучках після того, як у 2015 році у жителів викрали корів, люди згуртувалися та створили «нічний патруль», до якого спочатку входили лише чоловіки, а згодом приєдналися жінки, зокрема й сільська голова. Чергували по троє. Об’їжджали село, зупиняли на в’їзді невідомі авто, запитували, куди їдуть і навіщо. Патрулювали три роки поспіль. Безкоштовно, не маючи жодного статусу. Звісно, люди заморилися, адже іноді доводилося після виснажливого робочого дня йти чергувати. У квітні 2018 у селі встановили камери відеоспостереження.

Довідково

Лучки – село у Кобеляцькому районі, Полтавської області

Населення – 420 людей

Відстань до районного центру – 26 км.

Дільничний – за 15 кілометрів.

P.S. Публікація підготовлена ​​в рамках проекту «Шерифи для нових громад» за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Міжнародного Фонду Чарльза Стюарта Мотта. Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я» та Громадською організацією «Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір».

Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Міжнародного Фонду «Відродження» та Міжнародного Фонду Ч.С. Мотта.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ