Підтримати нас

Невиплачена пенсія не пропаде

Vgoru
Автор статті
10 травня 2022 13:50
1,077
Поширити:

Багатьох українських пенсіонерів, що опинилися на окупованих територіях і з різних причин не можуть отримати виплат, хвилює, чи не пропадуть належні їм кошти. Одразу їх заспокоїмо – не пропадуть. Але деякі правила все ж потребують уточнень.

Про них повідомив Соцпортал. Отже, щомісяця після завершення виплат  «Укрпошта» надає Пенсійному фонду  дані про незатребувані кошти.  І одразу ж складаються додаткові відомості для виплати цих грошей  наступного місяця. Та коли і за додатковими відомостями пенсіонери не отримують гроші, то їх знову зараховують   на черговий  наступний місяць. Тож кожного наступного місяця   можна отримати всі належні кошти. Так триває впродовж 6 місяців.

Якщо пенсія «залежалася» довше, то ці гроші накопичуються і після звернення до ПФУ упродовж 6 місяців пенсіонер їх отримає.

Та й навіть якщо спливе більше ніж рік, але не довше 3-х років, протягом яких хтось не зміг отримати гроші, він все одно може звернутись до Фонду за своєю пенсією. Але тоді процедура дещо змінюється: «спочатку пенсіонер отримає заборгованість за рік, а потім залишкові кошти повертатимуться щомісяця з виплатою поточної пенсії».

Така ж  процедура чинна й для тих українців, які виїхали за кордон — після повернення додому їм потрібно  звернутися до будь-якого сервісного центру ПФУ.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ