Підтримати нас

Невеличке село у Британії самотужки забезпечило себе мобільним зв'язком

Автор статті
04 жовтня 2020 13:04
753
Поширити:

Поки в Україні деякі чиновники борються з баштами базових станцій, які передають сигнал 4-G, у Великій Британії громада знайшла спосіб власними зусиллями налагодити мобільний зв'язок. 

Британське село Боверчалке створило власну мобільну мережу. Територія, де живуть приблизно 400 людей, розташована в "мертвій зоні" і відірвана від загальнонаціональних мобільних операторів, повідомляє 24 канал.

Покриття долини виявилося складним і витратним. Нарешті, місцеві жителі вирішили побудувати власну систему мобільного зв'язку.

Зібравши кошти, команда ентузіастів встановила 5 точок доступу навколо селища. Мобільна мережа належить громаді, використовує британське обладнання і програмне забезпечення.

Експериментальний Ch4lke Mobile може підключити будинки до мережі, здатної забезпечити швидкість, подібну на широкосмуговий доступ, у районі, який "залишився позаду цифрової революції".

До речі, село розташоване в мальовничій долині Чалке у графстві Вілтшир, не більше ніж у 10 милях на південь від Стоунхенджа. Ряд знаменитостей були або є його жителями, зокрема - режисер Гай Річі і телеведучий Джеймс Мей.

Відтепер місцеві можуть користуватися повноцінним 4G зв'язком. Це стало дуже гарною новиною, зокрема, для місцевого бізнесу. А після отримання гранту від британського уряду є можливість покрити зв'язком всю долину.

“Безліч людей говорили нам, що це неможливо, що це занадто складно. Але я ніколи не звертаю уваги на такі заяви. Тому ми зібрали трохи грошей, розмітили апаратуру. Усе працює, як треба”, - прокоментував Джеймс Боді, технічний фахівець громади.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ