Підтримати нас

Невакцинованих місцевих урядовців, медиків та комунальників у лютому збираються відсторонити від роботи

Автор статті
12 січня 2022 10:02
917
Поширити:

Представники чергового переліку організацій мають встигнути вакцинуватися до кінця поточного місяця, аби їх не відсторонили від роботи, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Розширення переліку професій передбачено наказом МОЗ №2664. Ця вимога набуде чинності 31 січня цього року. 

Зокрема, обов'язковій вакцинації підлягають працівники державних та комунальних закладів охорони здоров'я, органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств.

На початок наступного місяця вони повинні мати хоча б одне щеплення від COVID-19. Хто його не зробить - буде відсторонений від роботи без збереження зарплатні. Водночас у відомстві зазначають, що люди з абсолютними протипоказаннями не зобов'язані робити вакцинацію. Але вони мають надати медичний висновок, який це підтверджує.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, необхідність розширення списку професій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації, зумовлене новим штамом “Омікрон”. Тож аби знизити навантаження на медичну систему України під час чергової хвилі коронавірусної хвороби, необхідно продовжувати щеплення.    

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ