Підтримати нас

Неоднозначна подія: у центрі Херсона зруйнували історичну будівлю

Автор статті
12 жовтня 2020 09:00
833
Поширити:

У Херсоні - черговий скандал, пов'язаний зі збереженням культурної спадщини. З ініціативи одного з кандидатів у міські голови (який, до речі, неодноразово був мером) у самому центрі, на проспекті Ушакова, екскаватор зруйнував історичну двоповерхову будівлю.

Звісно, акція пройшла не випадково, а напередодні виборів. Автор ідеї знесення об'єкта пояснив цю подію тим, що будинок уже вісім років ніким не обслуговується, тому що власників досі не вдалося відшукати. Крім того, мешканці навколишніх будинків нібито скаржилися, що в порожніх стінах "заброшки" постійно тиняються особи без певного місця проживання та інший маргіналітет.

Фото з Фейсбука

У той самий час, деякі відомі громадські діячі Херсона негативно сприйняли настільки "широкий" жест кандидата. Вони стверджують, що  був зруйнований ще один важливий для культурного життя обласного центру пам'ятник. Архітектор Андрій Луцик на своїй сторінці у Фейсбуці написав наступне: "На жаль, у нас дуже багато таких будівель не мають охоронного статусу. Це провал місцевої політики з питань охорони культурної спадщини. У зв'язку з чим пропоную наступному меру скористатися статтею Закону України "Про охорону культурної спадщини" про примусовий викуп об'єкта культурної спадщини".

Відзначимо, що автор повідомлення має на увазі колишній готель "Європейський" (за радянських часів - готель "1 Травня") на вулиці Соборній, який уже багато років руйнується без ремонту і реставрації, і яким нібито володіє той самий кандидат.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ