Підтримати нас

"Недоброчесні" стали "чесними"

Vgoru
Автор статті
07 березня 2019 09:06
741
Поширити:

Переможцями конкурсу у Верховний Суд стали племінник Ківалова, юрист Порошенка і члени ВРП, які покривали "суддів Майдану"

Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила фінальний рейтинг претендентів на 78 вакантних посад у касаційних судах у складі Верховного. У списку переможців конкурсу виявилися 16 "недоброчесних" суддів.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Громадську раду доброчесності (ГРД).

Ці 16 суддів є фігурантами списку "31 недоброчесний" кандидат.

Так, у Касаційний суд у складі Верховного проходять 7 фігурантів списку: Наталя Волковицька, Ольга Кролевець, Тетяна Малашенкова, Ігор Бенедисюк, Валерій Картере, Надія Губенко, а також Сергій Могил, який є племінником екс-депутата, голови ЦВК під час президентських виборів 2004 року Сергія Ківалова. Ще п'ять "недобросовісних" суддів перемогли в конкурсі до Касаційного адміністративного суду в складі Верховного: Олена Губська, Сергій Уханенко; Семен Стеценко, Ігор Дашутін та Лариса Тацій.

Ще двоє суддів з негативним висновком ГРД проходять в Касаційний кримінальний суд у складі Верховного: Сергій Єремейчук та Світлана Вус. Останні двоє "недобросовісних" суддів потрапляють до Касаційного цивільного суду в складі Верховного: Василь Яремко і Максим Тітов.

"Вирішальне слово щодо визначених ВККС переможців має незабаром сказати Вища рада правосуддя, яка може відмовити у призначенні кандидатів", - заявили в ГРД.

Член Громадської ради доброчесності, директор Фонду Dejure, колишній суддя Михайло Жернаков так підсумував результати конкурсу:

"Отже. В "конкурсі" до Верховного Суду перемогли: - племінник Ківалова; - син кума Ківалова і за сумісництвом члена ВККС; - адвокат Порошенка і за сумісництвом член ВРП, яка покривала суддів Майдану; - суддя РФ і за сумісництвом голова ВРП, який покривав суддів Майдану; - ще одна член ВРП, яка покривала суддів Майдану; - ще 11 мутних персонажів. Всього 16 з 31 недобросовісних суддів - у списку переможців".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ