Підтримати нас

Не всі херсонські депутати підтримали торгову блокаду Донбасу

Автор статті
07 квітня 2017 06:15
725
Поширити:

Ще 21 березня, у перший день проведення 12-ой сесії, міський голова Володимир Миколаєнко запропонував депутатам включити до порядку денного одне питання. А саме – про підтримку рішення торговельної блокади Донбасу.

Оскільки сесія розтягнулась аж до другого місяця весни, то і проголосувати це питання депутатський корпус зміг лише 6 квітня. "За" проголосували 30 депутатів. Не підтримали це рішення представники фракції «Опозиційного блоку», які назвали цей крок «безвідповідальним».

Ось повний текст звернення депутатів Херсонської міської ради до Верховної Ради України, ПрезидентаУкраїни, Кабінету Міністрів України:

"Ми розуміємо, що над мирним населенням Сходу України нависла масштабна гуманітарна катастрофа ще з початку російської окупації частини територій нашої держави. Безперечно, держава має піклуватись, щоб українці на цих територіях були забезпечені продуктами харчування, лікарськими засобами, енергопостачанням. Проте, передача гуманітарних вантажів мирному населенню Донбасу має бути врегульованою.

Сьогодні так звані «народні республіки» за допомогою корупційних схем передають нелегальну зброю, наркотики, контрафактну та фальсифіковану продукцію (алкоголь, тютюнові вироби, ліки тощо), поповнюючи власні бюджети. Завдяки цьому вони фінансують терористів, закуповують боєприпаси, які потім використовують проти Збройних сил України.

Ми твердо переконані в тому, що в умовах російсько-української війни торговельно-економічні зв’язки з терористами неможливі. Також ми вважаємо, що в таких умовах торговельна блокада – найбільш ефективний засіб впливу на бойовиків та їх кураторів із Росії.

Зважаючи на викладене, Херсонська міська рада вимагає:

  • підтримати рішення РНБО від 15 березня 2017 року щодо:
  • припинення переміщення товарів через лінію зіткнення;
  • забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного та металургійного комплексів України;
  • нейтралізації будь-яких можливих провокацій, тим більше збройних, притягнення провокаторів до суворої відповідальності, незалежно від їх посад та статусів;
  • залучення громадськості до контролю за реалізацією заходів, передбачених цим рішенням.

Як депутати Херсонської міської ради, ми маємо представляти інтереси територіальних громад області, тисячі жителів яких мобілізували на війну з російськими агресорами. Боротьба за незалежність та суверенність нашої держави вже забрала чимало життів наших земляків.

Сьогоднішня ситуація вимагає негайного втручання та радикальних дій від державної влади.

Відтак, Херсонська міська рада наполягає на тому, щоб влада мобілізувала всі зусилля задля якнайскорішого припинення торгівельно-економічних зв’язків з ворогом. Українці сьогодні стоять на сторожі цілісності країну, не шкодуючи здоров’я та життя, тому заслуговують на сильну державу, спроможну їх захистити".

Нагадаємо, що ще 3 березня 2017 року, депутати Херсонської обласної ради відмовилися підтримати торговельну блокаду Донбасу. «За» назбиралось усього 25 голосів, хоча на момент голосування у залі були присутні 56 народних обранців. Усі інші просто вирішили не натискати на кнопки.

В Україні різні ради також неоднозначно проголосували за відмову ввозити товари з Донбасу. Наприклад, міські депутати Кропивницького та Вінниці виступили проти. А от обранці Полтавської та Львівської облради навпаки, проголосували за.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ