Підтримати нас

НАЗК виявило у деклараціях нардепів невідповідність на 8,5 млрд грн

Автор статті
28 травня 2019 11:48
697
Поширити:

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило у перевірених деклараціях народних депутатів невідповідності на загальну суму 8,5 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передає сайт "Громадське".

Зазначається, що наразі у НАЗК перевірили лише 110 декларацій, які подали 72 депутати за 2017-2019 роки. При цьому у 77 деклараціях виявили порушення та подачу недостовірних даних на загальну суму 8,5 мільярда гривень.

У НАЗК повідомляють, що результати своїх перевірок відправили до НАБУ, де почали розслідування.

За даними НАЗК, найбільше невідповідностей виявили у деклараціях депутатів «Народного фронту». Загальна сума таких порушень там складає 8,08 мільярда гривень. Позафракційні депутати допустили помилок у деклараціях на 265 мільйонів гривень, депутати фракції «Відродження» — 41,9 мільйона гривень, «Опозиційного блоку» — 50,9 мільйона гривень, «БПП» — 9,8 мільйона гривень, самопомочі — 1,8 мільйона гривень, групи «Воля народу» — 6,55 мільйона гривень, а у двох депутатів «Радикальної партії» порушень знайшли на 1,8 тисячі гривень.

Зазначається, що НАЗК не перевіряло декларації депутатів «Батьківщини», водночас найбільше декларацій, які перевірили у НАЗК, належали позафракційним депутатам.

Напередодні стало відомо, що депутатка «Самопомочі» виграла суд проти НАЗК, яке хотіло здійснити повторну перевірку її декларації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ