Підтримати нас

НАЗК: Рішення Конституційного суду блокує визнання результатів виборів

Автор статті
29 жовтня 2020 11:00
915
Поширити:

Ми вже повідомляли про "дивне", якщо не сказати - скандальне рішення Конституційного суду України, згідно з яким були скасовані статті Кримінального кодексу щодо контролю над незаконним декларуванням і електронним декларуванням у цілому.

 Рішення, по суті, скасовує антикорупційну реформу, про що вже поспішили з обуренням повідомити  відомі політологи та громадські діячі. На вердикт відгукнулися і в Національному агентстві по запобіганню корупції (НАЗК).

“Конституційний Суд України позбавив Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади”, - заявили в НАЗК. 

У відомстві також відзначили, що реалізація результатів виборів під загрозою, оскільки призначення кандидатів, обраних на посади, зокрема - голів обласних, районних рад та їх заступників, - можливе лише після проходження ними спецперевірок. 

Варто зазначити, що позов про скасування повноваження НАЗК подали нардепи від “Опозиційної платформи - За життя” та групи “За майбутнє”. 

На рішення Конституційного суду вже відреагували і в Офісі Президента. Там заявили, що Володимир Зеленський використає своє право на законодавчу ініціативу, щоб “відновити сталу й максимально ефективну роботу системи електронного декларування, а також невідворотність відповідальності за умисне порушення цих правил”. 

“Незважаючи на протидію, відповідні інструменти в законодавстві України будуть збережені або, в крайньому разі, поновлені. Жодного відступу в антикорупційній роботі не допускаємо навіть гіпотетично”, - запевнили в Офісі Президента.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ