Підтримати нас

Навчальний рік в умовах карантину: до чого готуватися вчителям і учням

Автор статті
26 серпня 2021 05:30
1,052
Поширити:

Хоча новий навчальний рік розпочнеться у звичному режимі, заклади освіти готові до будь-якого розвитку подій та розробляють заходи на випадок підвищення рівня захворюваності на COVID-19.

За словами заступниці начальника управління освіти і науки Херсонської ОДА Олени Міхєєвої, поки що не було жодних вказівок від МОЗ стосовно переходу шкіл на онлайн-навчання: 

Проте є умови, яких мають дотримуватися усі навчальні заклади. Вони стосуються дотримання дистанції, маскового режиму, використання миючих та дезінфікуючих засобів,  виконання визначених норм під час приготування обідів та поведінки у їдальнях тощо. Усе це передбачено Постановою Кабінету Міністрів України №787, де чітко прописано, яким чином буде відбуватися навчання у школах. Більш того, на сьогодні є коментарі Головного санітарного лікаря України з приводу того, що у разі переходу області із “зеленої” зони в якусь іншу, “помаранчеву” чи “червону”, обов'язково потрібно буде вакцинувати педагогічних працівників не менш, ніж на 80%. Це необхідно, щоб запобігти спалаху інфекції саме серед учителів, щоб вони не стали причиною захворюваності серед дітей. 

Якщо ж діти таки почнуть хворіти, то буде введено більш жорсткі заходи стосовно навчання, говорить Олена Міхєєва. Але що б не сталося, процес навчання не припиниться.

Заступниця начальника управління освіти і науки нарікає, що далеко не всі педагоги бажають вакцинуватися:

Ми повинні відповідально ставитися насамперед до здоров'я наших дітей. Сьогодні в області чимало закладів, які подолали позначку у 70% щодо щеплень не лише педагогічних працівників, а й технічного персоналу. Проте є й такі ОТГ і навчальні заклади, які менш відповідально ставляться до вакцинації. Тих вимог, які висуває нам головний санітарний лікар, стосовно дотримання протиепідемічних заходів, досить важко дотримуватися. Тому щоб полегшити життя собі та учням, учителі мають зрозуміти необхідність вакцинування.

Разом з тим, процес вакцинації залишається добровільним. У разі відмови від щеплення педагогів не будуть звільняти чи відсторонювати від роботи. Проте їх можуть перевести на дистанційну форму викладання у разі нової хвилі пандемії на території області.  

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ