Підтримати нас

Націоналісти вимагали арешту і конфіскації майна Гладковського

Автор статті
03 березня 2019 14:20
785
Поширити:

Представники "Нацкорпусу" та "Нацдружин" провели акцію у н.п. Козин під маєтком Ігоря Гладковського - сина першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, відстороненого від посади на час розслідування фактів розкрадань в оборонному комплексі.

Як заявили організатори, учасники акції "вирішили навідатись до маєтку одного з фігурантів корупційної справи про розкрадання в армії Гладковського-молодшого ще раз", передає "Українська правда".

Серед вимог учасників - взяти під варту і арештувати рахунки та майно Гладковського-старшого та осіб, які є фігурантами розслідування - Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогозу, керівництва ДК "Укроборонпром", а також директорів усіх державних підприємств, які були учасниками схем; обрати усім винним покарання у вигляді позбавлення волі та конфіскації майна. 

"Третє - оприлюднили матеріали усіх кримінальних проваджень, які пов'язані з розкраданням в армії. Четверте - вимагаємо від генпрокурора щотижня звітувати з приводу цієї резонансної справи", - заявили учасники акції.

На воротах маєтку учасники акцію написали фарбою "мародер", на дорозі перед будинком залишили графіті  "Свинарчуків за ґрати!". 

 

 
 
У Козині для забезпечення порядку чергували силовики
У Козині для забезпечення порядку чергували силовики
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Наступну акцію учасники НК та НД анонсували на 9 березня у центрі Києва - у разі, якщо їхні вимоги не буде виконано. 

 

Нагадаємо: 

  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво "Укроборонпрому" знало про оборудки і давало на них згоду.
  • Гладковський-старший закликав правоохоронні органи перевірити оприлюднені у розслідуванні дані та заявив про тимчасове припинення своїх повноважень.  
  • Гладковський-молодший заявив, що подасть до суду на журналістів програми "Наші гроші" через оприлюднене розслідування, в якому він фігурує. 
  • Президент Петро Порошенко вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної у розслідуванні журналістів.
  • В "Укроборонпромі" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування про корупційні схеми за участі оточення президента України і звинуватили журналістів у маніпуляції. Разом з тим концерн відсторонивдиректорів двох своїх підприємств у зв’язку з розслідуванням про розкрадання. 
  • У свою чергу в НАБУ заявили, що вже займалися деякими фактами корупції в оборонній сфері, які викладено у розслідуванні ЗМІ. 
  • 27 лютого генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що частину деталей для військової техніки Україна отримує контрабандою з Російської Федерації.
  • Тимчасово відсторонений від посади перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський заявив, що справа, в якій фігурує його син Ігор, "штучно скомпільована з брехливих провокаційних фактів" і її намагаються використовувати у виборчій кампанії".
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ