Підтримати нас

NASA організувало конкурс зі створення їжі для астронавтів

Автор статті
31 січня 2021 14:40
996
Поширити:

Канадське космічне агентство (CSA) разом із NASA організували програму Deep Space Food Challenge, метою якої стане розробка способів вирощування продуктів у космосі. Дана проблема актуальна для майбутніх місій у дальній космос.

У рамках конкурсу 20 учасників на першому етапі отримають по 25 тисяч доларів, а ще 10 – по 30 тисяч для розробки представлених проєктів. На другому етапі дві команди повинні продемонструвати кухню, а на завершальному етапі вони повинні представити повну систему вирощування харчових продуктів.

Основним викликом для учасників стане необхідність представити компактні системи вирощування продуктів, які зможуть забезпечити екіпаж із чотирьох осіб достатньою кількістю їжі протягом трирічної місії.

До участі в конкурсі допускаються також міжнародні команди, але їм належить представити проєкти на власні кошти. Крім того, NASA заборонило участь у конкурсі громадянам Китаю або компаніям, що мають зв'язки з Китаєм.

Підсумки конкурсу планується підбити до осені 2023 року.

У кінці 2020 року астронавти вперше зібрали урожай редиски на Міжнародній космічній станції. 

Його виростили в рамках експерименту Plant Habitat-02 в орбітальній лабораторії Advanced Plant Habitat (APH). Також на МКС успішно вирощують салат-латук.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ