Підтримати нас

Народні депутати хочуть боротися зі статевою дискримінацією в рекламі

Автор статті
06 травня 2020 05:30
645
Поширити:

4 травня 2020 року у Верховній Раді України зареєстровано проєкт закону №3427 «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо протидії дискримінації за ознакою статі», авторами якого стали 46 народних депутатів з різних фракцій.

Текст проєкту наразі не оприлюднили, повідомляє Детектор медіа.

За словами народної депутатки Тетяни Циби (фракція «Слуга народу»), у проєкті пропонуються поняття «дискримінаційна реклама» та «дискримінаційна реклама за ознакою статі».

 

Зокрема, дискримінаційна реклама за ознакою статі – це та, яка:

  • містить твердження та/або зображення про інтелектуальну, фізичну, соціальну чи іншого виду перевагу однієї статі над іншою;
  • містить твердження та/або зображення про стереотипність ролі чоловіка та жінки, що обмежує свободу життєвого вибору людини;
  • принижує гідність людини за ознакою статі;
  • демонструє насильство за ознакою статі;
  • містить зображення тіла людини (частини тіла) виключно як сексуального об’єкту з метою привернення уваги споживача, та/або натяки (слова, звуки, зображення) на сексуальні стосунки, що не мають прямого відношення до рекламованого продукту чи способу його споживання.

Також розширюються загальні вимоги до реклами, а саме: у рекламі забороняється: вміщувати твердження та/або зображення,  які є  дискримінаційними за ознаками походження людини та ін.

Крім того, у проєкті посилюється відповідальність за порушення законодавства про рекламу. Відповідальність за дискримінаційну рекламу нестиме рекламодавець.

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ