Підтримати нас

Нардепам пропонують дозволити випускати чоловіків закордон за щомісячний внесок

Vgoru
Автор статті
14 вересня 2022 16:10
554
Поширити:

Верховній раді пропонують дозволити військовозобов'язаним чоловікам виїзд за кордон під щомісячний внесок. 

Про це йдеться у картці законопроєкту №8029, пише РБК-Україна.

За словами авторів документу, рівень безробіття в Україні зріс до 35%, що негативно впливає на настрої в суспільстві. Частина безробітних – це чоловіки, які перед повномасштабним вторгненням РФ працювали за кордоном.

Нардепи хочуть дозволити випускати за кордон чоловіків віком від 18 до 60 років під щомісячний гарантійний внесок. 

Планується, що українці будуть відкривати в державних банках рахунки на суму 5 неоподаткованих мінімумів для працездатних громадян (станом на теперішній час це 13 тисяч гривень) та кожного місяця поповнювати його на суму, яка дорівнює податкам з мінімальної зарплати – 2697 гривень.

Парламентарі також пропонують брати у чоловіків письмове підтвердження добровільної сплати коштів на спеціальний рахунок ЗСУ.

"З кожних 100 тисяч військовозобов’язаних громадян, які виїдуть під час воєнного стану за кордон на запропонованих умовах, майже 270 млн гривень щомісяця буде потрапляти на рахунок ЗСУ (якщо тих, хто виїхав було б мільйон, це було б вже близько 2,7 млрд гривень додатково щомісяця на рахунок ЗСУ)", – йдеться в пояснювальній записці.

Крім того, депутати хочуть ввести збір для тих українців, які незаконно виїхали за кордон під час дії воєнного стану. Йдеться про внесок розміром 10 неоподаткованих мінімумів для працездатних громадян, тобто 26 тисяч гривень, за кожен місяць перебування за кордоном.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ