Підтримати нас

Напередодні травневих свят на Херсонщині СБУ затримано проросійського провокатора

Автор статті
27 квітня 2018 12:36
622
Поширити:

Управлінням СБУ в Херсонській області спільно із працівниками ГУ НП в Херсонській області затримано херсонця, який за допомогою соціальних мереж позиціонував себе бойовиком т.зв. “ДНР” (підрозділ “Сомалі”) та пропагував діяльність терористичних формувань Сходу України серед місцевих мешканців, передає ПІК.

За допомогою соціальних мереж він популяризував як окремих одіозних бойовиків псевдореспублік так і саму “Новоросію”, розповідаючи співрозмовникам про переваги “Русского мира”. Крім того, розглядав можливість вчинення провокативних дій на Херсонщині під час “травневих свят”, пропонував за грошову винагороду вивісити прапор країни-агресора в центрі м. Херсона.

Після ідентифікації особи, додатково виявилось, що провокатор за вчинення тяжкого злочину перебував у загальнодержавному розшуку, оголошеному національною поліцією.Щоб «не світитися» працював неофіційно - працевлаштувався на одну із охоронних фірм м. Херсона.

Завдяки роботі правоохоронців, злочинні наміри вказаної особи блоковано, наразі здійснюються відповідні процесуальні дії для передачі фігуранта до місць позбавлення волі для відбування покарання.

Нагадуємо, що участь у діяльності терористичних угруповань карається позбавленням волі на строк до 15 років (ст. 258-3 КК України), на той самий строк за грати можливо потрапити за діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості України, в т.ч. інформаційній безпеці, а також допомогу іноземній організації у проведенні підривної діяльності проти нашої держави (ст. 111 КК України «Державна зрада»).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ