Підтримати нас

Найвідоміша пара бандитів

Автор статті
24 травня 2020 02:00
770
Поширити:

Поліцейські застрелили Бонні Паркер і Клайда Берроу в Луїзіані, США, 23 травня 1934-го.

19-річна Бонні зустріла Клайда у Техасі. Її чоловік, за якого вона вийшла в 16 років, був засуджений за вбивство. Невдовзі після початку стосунків Берроу засудили за пограбування. Бонні ходила до нього у в'язницю кожного дня. Одного разу пронесла йому пістолет, щоб зміг утекти, але чоловіка упіймали в Огайо і повернули до тюрми. Берроу звільнили у 1932-му.

Про це повідомляє Gazeta.

Пара вкрала автомобіль і здійснила на ньому кілька пограбувань. Бонні упіймали і засудили на два місяці. Після звільнення пара почала грабувати банки й магазини у Техасі, Оклахомі, Міссурі, Нью-Мексико і Луїзіані.
До банди входили друг дитинства Клайда Реймонд Гамільтон, брат Берроу Бак з дружиною Бланш і ще кілька людей. Бандити вбивали поліцейських, якщо ті заважали пограбуванню.

У пари склався романтичний образ. Вони любили позувати разом на фотографіях. Їх майже упіймали у 1933-му. Під час арешту Бак Берроу загинув, Бланш упіймали. Бонні і Клайд утекли. У січні 1934-го вона напали на Істгемську в'язничну ферму, щоб допомогти утекти Гамільтону. Кількох охоронців поранили, одного убили.

Чиновники техаської в'язниці найняли колишнього рейнджера капітана Френка Гемера, щоб вистежив пару. За три місяці він знайшов їх у Луїзіані. Переховувалися у родичів одного з членів банди. На світанку Гемер і поліцейські з Техасу і Луїзіани сховалися в кущах у Сейлсі. Коли Бонні і Клайд з'явилися на вкраденому автомобілі, їх застрелили.

${gallery:54d2b91947f654bde408b16d54911407}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ