Підтримати нас

"Нафтогаз" оголосив дефолт за єврооблігаціями

Vgoru
Автор статті
26 липня 2022 17:57
977
Поширити:

НАК "Нафтогаз" в останній день пільгового періоду не виплатив бондхолдерам борги за облігаціями, що означає дефолт компанії, повідомили на сайті “Нафтогаз”. 

На виконання рішення уряду, а також на виконання зобов'язань "Нафтогазу" щодо виплат за єврооблігаціями, керівництво компанії заздалегідь звернулося до Кабінету міністрів за погодженням на здійснення цієї угоди. 

"У своєму офіційному листі до уряду національна компанія вказала на наявність на її рахунках коштів, достатніх для виплат за єврооблігаціями, а також описала ризики й негативні наслідки для "Нафтогазу" та країни у випадку "жорсткого дефолту" за єврооблігаціями компанії", – зазначають у НАК.

Але, уряд не надав дозволу виконати зобов’язання перед власниками єврооблігацій щодо здійснення необхідних платежів для сплати основної суми та відсотків.

Що це означає? Кабмін своєю забороною на виплату "фактично взяв на себе повну відповідальність за залучення коштів, необхідних для імпорту природного газу для проходження опалювального сезону 2022/2023".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ