Підтримати нас

Набули чинності зміни у процесі реєстрації українців-безхатченків

Автор статті
26 грудня 2019 14:30
763
Поширити:

25 грудня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до статті 6-1 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні»».

Про це повыдомляє Українське право.

Закон розроблено для забезпечення прав бездомних громадян у тому числі у сфері надання публічних послуг на території громади та забезпечення реформування системи надання соціальних послуг в умовах децентралізації.

Законом внесено до статті 61 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

 

Згідно з ними, бездомні та інші особи, які не мають постійного місця проживання, реєструються за адресою спеціалізованої соціальної установи, закладу соціального обслуговування та соціального захисту, створених відповідно до Закону України «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей» (раніше – органами місцевого самоврядування).

Подання заяви про реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання таких осіб у порядку і строки, встановлені цим Законом, покладається на відповідну спеціалізовану соціальну установу, заклад соціального обслуговування та соціального захисту, в яких зазначеним особам надаються соціальні послуги відповідно до Закону України «Про соціальні послуги».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ