Підтримати нас

НАБУ оголосилj підозру екс-раднику голови Адміністрації президента та екс-нардепу БПП

Автор статті
06 жовтня 2019 02:00
736
Поширити:

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру у незаконному відчуженні 20 млн. грн. трьом особам, наближеним до колишнього керівництва країни.

Про це йдеться в офіційному повідомленні бюро.

За версією слідства, у 2015 році приватний підприємець звернувся до чинного на той час народного депутата України з проханням у сприянні організації схеми постачання метизної продукції на «Укрзалізницю» за вдвічі завищеними цінами. Нардеп погодився сприяти у вчиненні злочину, зокрема порадами, фінансовими ресурсами та своїми діловими зв’язками. У цей же час його помічник також долучається до вчинення злочину, — виконує доручення нардепа щодо фінансів та консультує інших учасників схеми.

Народний обранець також звернувся до екс-радника Глави Адміністрації Президента України, аби він здійснив вплив на службових осіб Укрзалізниці, які мали забезпечити перемогу на торгах та укладення договору постачання метизної продукції за бажаною ціною.

В результаті, за домовленістю, службові особи «УЗ» допомогли заздалегідь визначеному ТОВ “ІНКОММ” перемогти у конкурсних торгах, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, що на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові. Внаслідок цього, за версією слідства, «Укрзалізниці» було завдано майнової шкоди у розмірі понад 20 млн грн.

Як повідомляє “Українська правда” народним депутатом, якому оголошено підрозру, є екс-нардеп від БПП Валерій Іщенко, а екс-радником глави адміністрації Президента Порошенка є Михайло Бейлін. Його також називали одним із “смотрящих” за Укрзалізницею в часи попередньої влади.

Михайло Бейлін був бізнес-партнером та наближеною особою до екс-голови адміністрації Порошенка Борисла Ложкіна. Він також володіє ресторанним бізнесом La Famiglia.

Згідно повідомлення НАБУ місце знаходження Бейліна детективам невідоме, тому йому оголошено підозру “заочно”.

Розслідування метизної справи розпочалося ще в 2016 році. На початку року Болгарія відмовилася розшукувати та видавати Україні власника ТОВ “ІНКОММ” Олексія Біленького.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ