Підтримати нас

На Запоріжжі затримали російську агентку, яка прикидалася волонтеркою

Vgoru
Автор статті
14 вересня 2022 08:01
432
Поширити:

Контррозвідка СБУ затримала російську агентку на Запоріжжі. Вона прикидалася волонтеркою і збирала дані про учасників партизанського руху та українських військових. 

Жінка мешкала на території тимчасово окупованого Пологівського району Запорізької області. Спецслужби рф завербували її ще на початку повномасштабного вторгнення. Від свого російського «куратора» вона отримала позивний «007» та інструктаж із ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону.

Агентка представлялася волонтеркою, щоби приховати свої злочини. На тимчасово окупованій території вона, через свої особисті зв’язки, збирала установчі дані на учасників партизанського руху на півдні.

Також вона налагоджувала контакти з українськими захисниками, щоби встановити місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ. Для цього вона виїхала з тимчасово окупованої території до Запоріжжя.

Отримані координати, а також дані про кількість особового складу й техніки Сил оборони агентка планувала передавати окупантам через спеціально створений анонімний телеграм-канал. Однак її викрили й нейтралізували співробітники СБУ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру в державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Суд обрав їй міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ