Підтримати нас

На Венеціанському карнавалі найкращим став українкий костюм

Vgoru
Автор статті
05 березня 2019 17:04
684
Поширити:

Любов Антонюк виграла конкурс на найкращий карнавальний костюм, який проходив 24 лютого на площі Сан Марко під час Венеціанського карнавалу в Італії. Вбрання собі та синам пошила власноруч.

Про це вона розповіла Gazeta.ua.

Українка родом з Гайворона Кіровоградської області. 16 років мешкає в Іспанії.

"Рукоділлям займаюся з дитинства. Спочатку вивчала швейну справу у Вінниці в училищі №15 і його філіалі, потім в коледжі констуювання і моделювання одягу. В Іспанії знайшла роботу у легкій промисловості. Крім того, із задоволенням створюю синам костюми в школу і садок, - розповідає Любов Антонюк. - Минулого року мама побачила новини про Венеціанський карнавал, там була жінка з Одеси. Я загорілася бажанням теж взяти участь у цьому дійстві".

Роботу над костюмами Любов Антонюк розпочала ще в минулому році. Дев'ять місяців тому за кілька годин намалювала ескізи. Для цього переглянула масу фільмів, картин та фотографій з минулих років. Шість місяців пішло на те, щоб пошити готові костюми.

"Для старшого сина створила образ з початку 18 століття, для меншого - з середини 15. Всі елементи робила сама – шляпи, корону, посохи, біжутерію. Взуття для синів переробила з того, що було. Старшому додала декоративні елементи, молодшому - до коротеньких черевичок дошивала халяви. Свої ж босоніжки створювала з нуля. Робила викрійку і зшивала. Найбільше часу мабуть пішло на оздоблення своєї спідниці. Її пошила із 7 метрів велюру. Щоб прикрасити його вишивкою, знадобилося 120 метрів золотого шнура".

Маски до костюмів також створювала самостійно.

"Це був перший подібний досвід. Передивилася близько ста відео з майстер-класами. В результаті, зробила маски за венеціанським рецептом – спочатку з допомогою гіпсу отримала потрібну форму. Потім застосувала техніку пап'є-маше та розфарбувала".

В нагороду українка отримала безкоштовну вечерю в знаменитому венеціанському ресторані 1780 року.

"Коли почула про перемогу, була вражена. На сцені ведуча сказала, що учасники з України вперше виграли конкурс на карнавалі. Після випуску збіглися українці та іспанці, почали вітати", - розповідає Любов Антонюк.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ