Підтримати нас

На території музею Пирогово зведуть кримськотатарську садибу

Автор статті
13 грудня 2021 06:37
1,191
Поширити:

Уже наступного року Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогово) прикрасить ще одна садиба - кримськотатарська, повідомляє UA.

Спорудити об'єкт планують на території експозиції, де представлено Південь України, зокрема помешкання Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. В Укрінформі презентували проєкт створення будинку. Під час заходу директорка музею Оксана Повякель повідомила, що земля під це будівництво  виділена ще у 60-х роках минулого століття, коли створювали сам музей просто неба. Та через переписування радянською владою історії кримськотатарського народу і намагання виправдати злочинні дії, пов'язані з депортацією 1944 року, тоді садибу так і не було створено.  

Передбачається, що об'єкт копіюватиме кримськотатарського помешкання в Бахчисараї. Це буде садиба заможної родини, під яку виділено 50 соток землі. В будинку облаштують диванну залу з килимами, кімнату нареченої, кухню, господарські споруди, майстерні. Тут буде багато керамічних виробів, вишивок, національних костюмів кримськотатарського народу. Загалом інтер'єр прикрашатимуть близько 200 предметів. 

За попередніми даними, відкриття садиби відбудеться у вересні наступного року, до свята врожаю - Дервіза. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ