Підтримати нас

На суді проти екс-беркутівців зробили важливі свідчення

Автор статті
07 червня 2019 09:30
844
Поширити:

Людей зі зброєю, які б вели вогонь у бік правоохоронців, серед мітингувальників не бачили. Так заявили бійці спецпідрозділу СБУ "Альфа" на засіданні суду у справі п'яти екс-беркутівців.

Також Святошинський райсуд Києва вкотре на 60 діб подовжив термін утримання під вартою обвинувачених у масових розстрілах учасників Євромайдану екс-беркутівців, пише УНІАН.

Про допит у Святошинському райсуді Києва двох співробітників спецпідрозділу СБУ "Альфа" розповів прокурор Управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ Олексій Донський.

Ці бійці 20 лютого 2014 року перебували на дахах будівель в урядовому кварталі та вели контрснайперське спостереження.

Обидва бійці "Альфи" в суді підтвердили, що не бачили серед мітингувальників людей зі зброєю. Ще ж і надто – не бачили людей зі зброєю ні у вікнах готелю "Україна", ні на даху будівлі Кабміну. А це спростовує версію адвокатів про те, що у одних мітингувальників могли стріляти інші. До слова, завданням бійців "Альфи" було якраз виявлення та знешкоджувати снайперів, які могли б вести вогонь у бік правоохоронців. 

Заслухавши свідків, суд вкотре ще на 60 діб подовжив термін утримання під вартою п'яти екс-беркутівців, яких підозрюють у причетності до розстрілів людей під час Євромайдану 20 лютого 2014 року. Наступне засідання суду у справі заплановано на 11 червня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ