Підтримати нас

На Скадовщині поліція виявила у господарстві місцевого мешканця 1300 кущів маку

Автор статті
02 червня 2021 11:34
835
Поширити:

Мак снодійний, який ще називають опіумним, як відомо, є наркомісткою речовиною. З його коробочок роблять опіум, який здатний виділяти морфін і кодеїн. Їх  використовують не тільки для медичних цілей, але і для виготовлення наркотиків. Ось чому в домашніх умовах вирощувати опіумний мак заборонено.

Це  не зупинило 53-річного мешканця Скадовського району, у якого на садибній ділянці поліція виявила одразу 1 тисячу 300 кущів снодійного маку. Скадовчанин розповів, що нібито ці кущі виросли самі по собі. Проте поліцейські відзначили, що за рослинами явно був  догляд. До того ж з'ясувалося, що раніше господар уже притягувався за "наркотичні" справи.

За цим фактом cлідчі районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.310 «Поcів або виpощування cнотвоpного маку чи конопель» Кpимінального кодекcу Укpаїни. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Цікаво, що плантацію виявили випадково. Працівники Скадовського райвідділу поліції насправді реагували на скаргу, яка надійшла від родичів все того ж 53-річного "садівника". Рідні фігуранта скаржилися, що він постійно нецензурно ображає їх і застосовує фізичне насильство.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ