Підтримати нас

«На роботу на велосипеді»

Vgoru
Автор статті
03 березня 2017 08:49
599
Поширити:

Акція відбулася за ініціативою громадської організації “ВелоХерсон”. Як розповів керівник організації Ярослав Концевий, головні цілі акції – пропаганда здорового способу життя та не шкідливого для екології виду транспорту.

Також громадські діячі хочуть своїми акціями привернути увагу міської влади до питань, пов’язаних із облаштуванням велодоріжок та велопарковок:

– Спеціальних доріжок у Херсоні, на жаль, немає, а облаштованих місць для паркування велосипедів дуже мало. На відміну від європейських міст, де влада турбується про людей, які ведуть здоровий спосіб життя, заохочує їх.

Тут не можна не погодитися. На жаль, у Херсоні немає велосипедних доріжок не тільки на вулицях, а й у парках та скверах. Також ані міська влада, ані власники різних заходів поки що не мають бажання дбати про велосипедистів. На відміну від іншіх країн. Наприклад, у Європі в магазинах і кафе модно робити спеціальні дні, коли відвідувачам-велосипедистам роблять знижки чи надають якісь інші бонуси.   

Учасниками акції стали чоловіки та жінки різного віку, представники майже усіх соціальних верств населення.

– Я їжджу на роботу велосипедом з 2003 року, і спочатку колеги вважали мене диваком. Тому дуже добре, що велосипедний рух у Херсоні розвивається, що у таких людей, як я, все більше однодумців, –  розповів учасник акції Андрій Коваль.

У центрі Херсона, на площі Свободи був встановлений пункт реєстрації учасників акції, де кожен велосипедист міг отримати заохочення: прихильників здорового способу життя пригощали яблуками, чаєм та кавою.   

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ